PSYCH-K® is a set of principles and processes designed to change subconscious beliefs that limit the expression of your full potential as a spiritual being having a human experience.”

– Rob Williams, Originator of PSYCH-K® –

Wat is PSYCH-K® en hoe werkt het?

PSYCH-K® is al meer dan 25 jaar een snelle en effectieve methode gebleken waarmee je diepgewortelde overtuigingen verandert. Door het veranderen van de oorzaak neem je ook het bijhorende gevolg zoals stress, negatieve gedachten en belemmerende emoties of gevoelens weg. PSYCH-K® beschrijft zich als een methode die betere en snellere resultaten behaalt dan de standaardmethoden zoals visualisatie, affirmaties, wilskracht en positief denken.

PSYCH-K® werkt snel en effectief omdat de veranderingen op het niveau van het onderbewustzijn plaatsvinden. Neurowetenschap heeft namelijk bewezen dat wij voor 95% worden beïnvloed door onze overtuigingen in het onderbewustzijn. Dat verklaart waarom we vaak het een willen en toch het andere doen. Met PSYCH-K® kun je via zogeheten Balansen de negatieve, belemmerende overtuigingen in positieve, ondersteunende overtuigingen herschrijven. Het resultaat is dat je blijvende verandering ervaart in je gedrag, gedachten en gevoelens.

Het proces van een PSYCH-K® Balans is vooral bedoeld om evenwicht te creëren tussen beiden helften van de hersenschors. Deze ‘hele-brein toestand’ is dus ideaal voor het her programmeren van het onderbewustzijn met nieuwe bekrachtigende overtuigingen. Je herschrijft letterlijk jouw oude programmering en hebt daarmee weer toegang tot je volledig potentieel aan gedragsmogelijkheden.

Is PSYCH-K® ook voor mij?

Je zult je er vast in herkennen. Elk jaar neem je je voor om het dit keer écht anders te gaan doen. Je bent je bewust van je patronen en valkuilen, maar nu heb je het helemaal uitgedacht en op pure wilskracht ga je er voor. Maar na een paar weken of maanden realiseer je je weer dat je in je oude gedragspatronen bent beland. Dit komt omdat ons gedrag met name wordt gestuurd vanuit ons onderbewustzijn. En eerder heb je al gelezen dat ons onderbewustzijn het met 95% pas echt voor het zeggen heeft als het gaat om ons doen en laten. Dus ook al heb je vanuit je bewuste brein allerlei intenties en plannen uitgewerkt, gaat de automatische piloot van je onderbewustzijn gewoon weer zijn programma’s gebaseerd op jouw overtuigingen afdraaien.

Deze belemmerende overtuigingen kunnen zich op allerlei levensgebieden voordoen. Denk aan overtuigingen die betrekking hebben op je zelfbeeld (Ik ben niet goed genoeg, Bij mij lukt nooit wat)

Relaties (De liefde is niet voor mij weggelegd, Ik trek altijd de verkeerde partners aan), werk, welzijn, spiritualiteit, etc.

Dus als jij op een simpele, maar krachtige manier blijvende verandering en/of stressreductie wil, dan is PSYCH-K® ook voor jou!

Doelovertuigingen en Spiertesten.

In PSYCH-K® werken wij met zogeheten doelovertuigingen. Met het antwoord op de vraag: ‘Wat is het dan wat ik wél wil?’ formuleer je een doelovertuiging die voor jou veel betekenis heeft.

Voor je aan de slag gaat met het transformeren van een overtuiging (of het transformeren van je perceptie op een stresssituatie), wordt aan de hand van de spiertest bepaald of de overtuiging voor jouw onderbewustzijn al wel waar of niet waar is.

Het onderbewustzijn stuurt ook ons autonoom zenuwstelsel aan en is verantwoordelijk voor onze automatische fysieke en neurologische functies. Wat ik bedoel te zeggen is dat onze lichamen bewegen omdat ons onderbewustzijn elektrische signalen naar de juiste spier stuurt om die in beweging te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat die elektrische signalen behoorlijk geëffectueerd kunnen worden door onze gedachten. Als je ergens een stressvolle gedachte bij hebt, heeft dat ook effect op de spierspanning. Deze zwakt dan namelijk af met ongeveer 20%. Ditzelfde gebeurt met een statement die je maakt waar jouw onderbewustzijn het er niet mee eens is, omdat het nu eenmaal ergens anders van overtuigd is. Dit gegeven maakt het mogelijk om te communiceren met het onderbewuste. Bij PSYCH-K ® testen we dat dus via de arm door een lichte druk te geven op de spier via de pols. Als de spier de druk niet kan weerstaan, betekent dit dat er stress is ten aanzien van hetgeen je test of de overtuiging niet als waar wordt bevonden door je onderbewustzijn. Daarna wordt met behulp van de spiertest bepaald welke Balans het meest geschikt is om het te herstellen. Na een stress-transformatie of Balans wordt met dezelfde spier getest of hij de druk nu wel kan weerstaan. Als dit zo is, betekent dit dat het proces van de stress-transformatie of de Balans compleet is. De spiertest werkt dus achteraf ook als controlemiddel!

Na de transformatie maak je een actieplan. Want een Balans creëert potentieel. Je creëert resultaten door je acties. Alleen dan zul je ook de veranderingen in jouw buitenwereld opmerken/ervaren die voortkomen uit jouw nieuwe ondersteunende overtuiging.

Hoe maak ik een afspraak voor een sessie?

Via het contactformulier kun je je interesse kenbaar maken. Geef daarbij duidelijk aan dat je voor een PSYCH-K ® sessie komt.

Voor particulieren geldt een tarief van € 150 incl. BTW per sessie (60 max 90 min)

Zakelijke facturen zijn €150 per sessie excl. BTW.

Bij een pakket vanaf 3 sessies geldt een korting van € 75,-

“The ‘secret of life’ is BELIEF. Rather than genes, it is our beliefs that control our lives. PSYCH-K® is a set of simple, self-empowering processes to change your beliefs and perceptions that impact your life at a cellular level”
– Dr. Bruce H. Lipton –

 

Hier vertelt Celbioloog Dr. Bruce Lipton over je bewuste en onderbewuste.

 

Hier legt founder Rob Williams beknopt uit wat PSYCH-K® is en wat het doet.

 

Heb je iets meer tijd om een voorbeeldsessie in PSYCH-K te bekijken, dan kun je deze video bekijken.

 

Disclaimer

Het PSYCH-K® proces is strikt beperkt tot het wijzigen van overtuigingen. Het PSYCH-K® proces is niet ontworpen om medische problemen te diagnosticeren, noch is het een vervanging voor medische aandacht of professionele geestelijke gezondheidszorg.

  • “Ik begrijp en ben het ermee eens dat ik persoonlijk verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven en hoe het zich ontvouwt. Als uitdrukking van mijn verantwoordelijkheid zoek ik hulp bij de overtuigingen die zich in mijn werkelijkheid manifesteren, maar de feitelijke manifestatie van die realiteit is aan mij.”